Wineserverin uusitun sivuston löydät täältä.Viinimatkat

Wineserver järjestää ryhmämatkoja viinialueille ja tapahtumiin yhteistyössä Lomalinjan kanssa. Viiniklubin matkoille ovat kaikki viininystävät tervetulleita. Matkoista saat ensimmäisenä tietoa uutiskirjeessämme. Näiden matkojen lisäksi järjestämme ryhmille räätälöityjä viinimatkoja toiveittenne mukaan. Varaukset ja tiedustelut.

Tulevat Matkat:
Ranska - Champagne 7-10.4.2016
Italia - Verona syksy 2016Viinimatka Veronaan 5-9.10.2016

Verona
Tervetuloa mukaan upealle viinimatkalle Italiaan. Verona on Pohjois-Italian suosituimpia vierailupaikkoja. Siihen ovat vaikuttaneet yli 2000 vuotta vanha amfiteatteri, jossa vietetään kesäisin oopperajuhlia, sekä Shakespearen näytelmä Romeosta ja Juliasta. Kaupunki tarjoaa paljon mielenkiintoista taidetta, upeita palatseja ja tunnelmaa. Viininystävälle se on Valpolicellan ja Amaronen keskus. Läheltä löytyy myös muita kiehtovia viinialueita. Veronasta teemme retket Lombardian kuuluisten kuohuviinien alueelle Franciacortaan sekä Grappatislaamolle Trentinoon. Matkan ajankohta Lokakuun alussa ajoittuu keskelle sadonkorjuuta ja tiloilla riittää vilskettä. Neljän tähden hotellimme sijaitsee keskustan tuntumassa.

Matkaohjelma:

5.10 Franciacorta

Lennämme aamulla Milanoon, josta jatkamme bussilla kohti Veronaa. Matkalla poikkeamme Franciacortaan lounaalle ja vierailemme yhdellä Italian tunnetuimmista ja parhaimmista kuohuviinintuottajista Ca del Boscolla. Ca'del Boscon ansiosta Franciacortan-alue Lombardiassa sai arvostetun DOCG luokituksen vuonna 1995. Viinien lisäksi näkemisen arvoinen on myös talon taidekokoelma.

6.10 Amarone della Valpolicella

Aloitamme päivän vierailemalla v. 1960 perustetulla Zenatolla, joka on lyhyehköstä historiastaan huolimatta saavuttanut Amaronelleen kulttimaineen. Seuraavaksi vierailemme Masilla, yhdellä tunnetuimmista ja arvostetuimmista Amaronen tuottajista. Masin historia ulottuu aina 1770-luvulle asti. Kun useimmat tuottajat tuottavat yhtä Amaronea, löytyy Masin valikoimasta niitä useampia, kuten yhden tarhan Amaronet. Nautimme viinitilalla myös lounaan. Iltapäivällä vierailemme vielä Tommasin tilalla.

Marzadro 7.10 Trentino

Aamulla otamme suunnan kohti pohjoista ja ajamme Trentinoon. Siellä sijaitsee yksi Italian johtavista Grappatislaamoista Marzadro. Nautimme tilalla myös lounaan. Paluumatkalla poikkeamme San Leonardon viinitilalla. Tenuta San Leonardo sijaitsee Trentinon alueella, Adige-joen rannalla. 25 hehtaarin tila on ollut viimeiset 50 vuotta Carlo Guerrieri Gonzagan silmäterä.

8.10 Gardajärvi

Aamupäivällä ajamme Gardajärven toiselle puolelle vierailemaan Pratellon viinitilalla ja agriturismossa. Talo tuottaa laajan valikoiman erilaisia luomuviinejä. Viinitilakierroksen jälkeen nautimme lounaan heidän ravintolassa. Voidakseen kutsua ravintolaa agriturismoksi, tulee valtaosa raaka-aineista tuottaa itse.

9.10 Kotimatka

Hinta 1265 €

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitukset, kuljetukset, vierailut viinitiloilla ja niissä viininmaistelut, aamiaiset hotellilla, neljä lounasta. Majoitus on kahden hengen huoneissa, lisämaksusta saa huoneen myös yhdelle hengelle. Ystäviä kuitenkin kannattaa houkutella mukaan. Aikatauluissa on vielä vapaata aikaa mahdollisille lisävierailuille. Ehdotuksia ja toiveita saa mielellään lähettää: info@wineserver.fi.

Varaukset voi lähettää osoitteeseen info@wineserver.fi
Ilmoitathan osoitteesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi. Matka on tulossa lähiaikoina myyntiin myös Lomalinjan sivuille.

Lentoaikataulu
5.10. Helsinki - Milano 08.00 - 10.05
9.10. Milano - Helsinki 19.00 - 22.55

Hotelli
Roseo Hotel Leon d'Oro ****


Viinimatka Champagneen 7-10.4.2016 - Täynnä

Tervetuloa mukaan upealle viinimatkalle samppanjan syntysijoille Ranskan Champagneen!

Matkaohjelma:

Champagne 1. pv. Reims. Charles Heidsieck, Ruinart

Matkamme Champagneen alkaa keskiviikkona 7.4 aamulennolla Pariisiin, jonne laskeudumme 9:40. Siitä jatkamme suoraan Reimsiin lounastamaan ja vierailemaan Charles Heidsieckin samppanjatalolla. Vuonna 1851 perustetun Charles Heidsieckin samppanjat ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja kuuluu monien harrastajien suosikkeihin. Sen jälkeen on vuorossa Ruinart, joka on ensimmäisenä perustettu samppanjatalo. Vuonna 1729 perustetun Ruinartin kellarit kuuluvat alueen hienoimpiin ja samppanjat ovat etenkin sommelierien suosiossa. Majoitumme Reimsin keskustaan neljän tähden Mercure hotelliin.

Champagne 2. pv. Larmandier-Bernier, Laurent-Perrier

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Côte de Blancs-alueelle tutustumaan Larmandier-Bernier viljelijätuottajaan. Talon 16 hehtaaria on vuodesta 2003 viljelty biodynaamisesti tavoitteena kasvualuetta ilmentävät huippulaatuiset samppanjat. Vierailun jälkeen syömme lounaan Les Grains d'Argent ravintolassa. Lounaan jälkeen vierailemme Colletin samppanjatalolla Ayn kylässä. Paluu hotelliin illansuussa.

Champagne Champagne 3. pv. Dom Perignon, Hautvillers, Epernay

Aamiaisen jälkeen lähdetään otamme suunnan kohti Epernayn kaupunkia. atkalla poikkeamme Hautvillersin kylässä, jonka luostarin kappelista löytyy mm. munkki Dom Perignonin hauta. Hautvillersistä löytyy myös useita putiikkeja, joissa on mahdollista maistella samppanjoita. Epernayssa vierailemme Dom Perignonin kellareilla. Dom Perignon synnytti luksussamppanjoiden kategorian tullessaan markkinoille vuonna 1935. Yhä tänä päivänä se on samppanjan tunnetuimpia tuotemerkkejä. Ennen ja jälkeen vierailun meillä jää aikaa omatoimiseen shoppailuun Epernayssa. Epernayn Avenue de Champagnen varrelta löytyy lukuisien samppanjatalojen päämajat ja keskusta on täynnä samppanjaputiikkeja. Paluu illan suussa Reimsiin, missä päätösillallinen.

Champagne 4. pv. Reims

Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa tutustua Reimsin kaupunkiin. Bussi lentokentälle lähtee klo 15.

Hinta 1140 €

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitukset, kuljetukset, vierailut samppanjataloilla, aamiaiset, kaksi lounasta ja yksi yhteinen illallinen. Majoitus on kahden hengen huoneissa, lisämaksusta saa huoneen myös yhdelle hengelle. Ystäviä kuitenkin kannattaa houkutella mukaan. Aikatauluissa on vielä vapaata aikaa mahdollisille lisävierailuille. Ehdotuksia ja toiveita saa mielellään lähettää: info@wineserver.fi.

Jos olet matkustamassa yksin ja valmis jakamaan huoneesi toisen samaa sukupuolta olevan kanssa, voit varata matkasi sähköpostitse: lomalinja@lomalinja.fi. Näin vältät yhden hengen huoneen lisämaksun.

Varaa matkasi tästä!

Matkan kuvaus löytyy myös Lomalinjan sivulta.

Lentoaikataulu
15.4. Helsinki - Pariisi 07.35 - 09.40
18.4. Pariisi - Helsinki 19.00 - 22.55

Hotelli
Mercure, Reims

Matkan varaukseen!

Aiemmat viinimatkat

Wineserverin blogista löydät matkakertomukset jo tehdyistä matkoista.

Viinimatka Riojaan 2015
Viinimatka Champagneen 2015
Viinimatka Champagneen 2014
Viinimatka Piemonteen 2013
Viiniristeily Välimerellä 2011